BRT Top 30

May 8th, 2006

UltratopAf en toe verveel ik me wel eens (kuch) en dan start ik af en toe wel eens “een projectje” op om me bezig te houden (psychiaters gebruiken daarvoor een term geloof ik :p). Zo ben ik nu bezig om alle nummer 1 hits uit de BRT Top 30 (later Ultratop) te verzamelen en dat sinds 1970 (toen hij opgestart is). Ik ga wel ophouden bij het jaar 2000, al was het alleen maar om ondingen als Crazy Frog te ontlopen. :sneeze:

Aangezien ik me niet waag aan illegale downloads (type Kazaa en andere P2P bucht) en ik de Belgische legale alternatieven véél te duur vind (ik bedoel: 1€ per nummer?? 😮 ), heb ik mijn pijlen gezet op onze Russische vrienden. 🙂 De favorite sites zijn: allofmp3.com, mp3search.ru en mp3spy.ru. Samen vormen ze een best complete collectie en aan een gemiddelde prijs van $0.10 per nummer doe je een goeie deal én je bent steeds verzekerd van kwaliteit! 🙂

In elk geval: ik zit aan 1985 nu (mooi in de helft dus) en ik moet zeggen: dat brengt toch hier en daar herinneringen naar boven. 🙂 Helaas mankeer ik nog een heel aantal hits (vooral de typisch Belgische, die niet te vinden zijn op Russische sites… 🙁 ). Heeft er hier iemand toevallig een grote collectie oldies? 😉 Ik post als ik helemaal klaar ben nog wel eens een lijstje…

6 Responses to “BRT Top 30”

 1. §ummer Ghost Says:

  http://tweakers.net/nieuws/42497/Brits-onderzoek:-illegaal-AllofMP3.com-groter-dan-Napster.html

 2. Kacha Says:

  Ik wacht op uw lijstje,
  ik pleeg het één en ander te hebben 🙂

 3. Tubbax Wilfried Says:

  Hallo,
  Ik ben ook op zoek naar de BRT Top 30 vanaf 1970. Via Google ben ik hier op verzeild. Heeft u misschien lijsten van de BRT top 30?
  Of heeft u intresse in muziek. Ik koop momenteel alle singles die in de Ultra Top 50 binnenkomen en dit vanaf 2000. U kan deze op mijn website zien + de (ingescande) hoes.

  Bye

 4. groevie Says:

  Ik kan je aan alle nummers helpen die je zoekt.
  Allemaal in wma formaat en in cd-kwaliteit.
  Het zijn ook allemaal de orginele singelversies en geel latere remixen.
  Prijs is overeen te komen.

 5. groevie Says:

  En ik bezit ook een website waarop ik zelf gemaakte jaarlijsten heb samengebracht.
  Ik baseerde me hiervoor op de top 20 (en vanaf 1995 op de top 10). Ik hield ook rekening met nummers die over twee jaren heen genoteerd stonden (meestal een probleem in officiële jaarlijsten). Als bron gebruikte ik het hitboek van Robert Collin (een compilatie van brt top 30, joepie/vtm en humo lijsten). Maar ook ik ben op zoek naar de originele top 30 lijsten.

 6. Blabla Says:

  Al de zever hierboven is achterhaald, die lijsten vind je op Wikipedia

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »