Ziek

November 21st, 2006

DokterNeen, in tegenstelling tot menig medeblogger ben ík niet ziek, maar het betreft wel mijn lieftallig dochtertje van vier maand. Het arm schaap begon gisteren plots en kenbaar zonder reden over te geven. Niet één keer, niet twéé keer, maar echt wel bijna tien keer. Wat doe je dan als kersverse ouders? Juist ja: beetje in paniek slaan. 😮

Dus huppakee, de dokter van wacht maar even bellen. Na het telefoontje kon bibi door de regen naar de Bancontact, want ik – met mijn armoeizaaierspree – had niets in huis. 50€ zou wel genoeg zijn, dacht ik zo en rende door de regen terug huiswaarts, alwaar de dokter reeds gearriveerd was. Oortjes nakijken, hartje horen, buikje kloppen, enfin, uiteindelijke diagnose: iets met de maag? No shit, Sherlock, daarvoor moet je gestudeerd hebben! Anyway, de man wou afrekenen… Ik presenteer hem – met de nodige trots – het 50€ briefje… “Alstublieft!”, zeg ik nog… “Euh, ‘t is wel €70,50 hé meneer…”. 😮 Wat?! 70€ f$cking euroos?? Ik verbijt mijn trots weg en ren wederom door de regen, richting Bancontact voor die extra 20€. Ondertussen kreeg mijn vriendin blijkbaar een preek over hoe goedkoop dat eigenlijk wel niet is, ge moest maar eens nen electricien bellen, dan ging je wel anders praten… :\

Naja, de lapzwans uiteindelijk buiten gekregen, nu de apotheek nog. “Diene van wacht? Da’s vanavond apotheek *CENSUUR* in de *CENSUUR*straat”, wist hij nog te vertellen. Vriendelijk, zo moet ik dat niet gaan opzoeken. Ik spring dus de wagen in en scheur als een razende richting apotheek. Tiens, het groene lampje brandt niet? 😐 “Apotheek van wacht, tot 22u”, lees ik omstreeks 23u… “Bel 0900 …” en nog wat nummers om de apotheek van wacht te vinden na 22u. Zo gezegd, zo gedigidaan!

Na eerst zo’n 5 minuten verspeeld te hebben (tsjing, tsjing, 0900 nummer!), krijg ik bij mijn derde poging iemand aan de lijn: “Ha, oef, den apotheek van wacht a.u.b.”. “‘t Spijt me meneer, van die gemeente heb ik geen gegevens, ik raad u dan ook aan om eens te kijken op teletekst van uw regionale televisie of in de Streekkrant en als dat niet lukt, kunnen ze u op 1207 zeker wel helpen”… 😐

Hoppaaa, bibi terug huiswaarts dus! Zap, de TV aan, voor één keer die gruwelijke zender van een RTV opgezet en jawel: pagina 200, “wachtdiensten!”. Hoera! Althans, alvorens ik de “ra” van “hoera” kon uitjubelen, zag ik op het scherm verschijnen: “BEL 0900…”. Kastje, muur, kastje, muur, kastje… :\

Aanhouder die ik ben, bel ik prompt 1207. Ik wordt begroep met “ZEVERAAR!”, waarna een korte stilte valt (ik hoor de persoon aan de andere kant denken “shit, ik had al opgenomen zeker?”) en de mevrouw ongestoord verder gaat met “Hallo, 1207, met Gerda…”. Ik gniffel eens kortelings, maar vraag meteen naar de apotheek van wacht in mijn gemeente. En wat dacht je, ik krijg nog geen 2 seconden later een bandje te horen: “Het door u gevraagde nummer is… 0… 9… 0… 0…”.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGHHHHHHH !!! 😡

5 Responses to “Ziek”

 1. Sara Says:

  Jezus, ik zou ook lichtekes gek worden, denk ik 😯

  Hoop dat M. ondertussen al een beetje beter is!

 2. Karlos Says:

  In de toekomst gewoon eventjes naar ‘den 100’ bellen: gratis, en ze zijn verplicht je verder te helpen…

  Hopelijk gaat het al wat beter met haar, ik ga trouwens nog altijd eens binnenspringen 😮

 3. dramoghe Says:

  En uiteindelijk dan nog een apotheker gevonden mag ik hopen?

  (en compleet off topic: die Up Yours-smileys zijn irritant)

 4. cloink Says:

  Maxine is ondertussen aan de beter hand, ze knort alleen nog een beetje als een varken… 😯

  En neen, uiteindelijk geen apotheker gevonden. Hebben maar gewacht tot de ochtend daarop. Schande is het.

  Karlos: het is u geraden! 😡

  (en compleet off topic: die smileys zijn weg, dat was eigenlijk een anti-hotlink bescherming, maar die werkt blijkbaar half-zijn-gat 😐 )

 5. cloink » Blog Archive » Nog mooier… Says:

  […] Aangezien Maxine dus ziek is, zaten we met een beetje een probleem: ze mag niet buiten en de onthaalmoeder neemt trouwens ook geen zieke kinderen aan. Logisch. Hoewel, langs de andere kant, we net vernomen dat Maxine het allicht daar heeft opgelopen, daar alle kindjes van die onthaalmoeder met ongeveer dezelfde symptomen dit weekend ziek gevallen zijn. Achja, goed voor de weerstand zeker? […]

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »