Tennis

February 12th, 2007

TennisAangezien tram 3 met rasseschreden nadert en mijn fysieke conditie beneden alle peil is, was ik al een hele poos op zoek naar een sport die ik kon uitoefenen. Basketbal – de logische keuze, gezien mijn jarenlange ervaring – was helaas geen optie wegens té belastend voor vooral mijn arme knieen en rug. De laatste keer dat ik dat probeerde, kon ik zelfs na een half uurtje niet meer mee met mannen van dubbel mijn leeftijd! 🙁

Het scheidsrechter-verhaal is ook al een poosje geleden weer opgebergd, wegens toch niet zo leuk. Het was tenslotte altijd in de laagste regionen, in godvergeten hellholes en populair maak je je ook nooit. Het enige positieve was dat het eigenlijk wel een aardige bijverdienste was, vooral door de kilometervergoeding en het feit dat ik over een bedrijfswagen beschikte. Maargoed, ook dat is dus alweer verleden tijd.

Tennis spookte al een hele tijd door m’n hoofd (en het is dus niet doordat we gisteren zegevierden in de Davis Cup :p), maar het vinden van een tegenspeler was niet evident. Ik heb nl. in heel m’n leven zowat 5 keer getennist en het niveau is dan ook meer dan bedenkelijk. Op mijn leeftijd zie ik het ook niet meer zitten om nog lessen e.d. te nemen, het zou dus puur partie plezier zijn. En dan is een tegenstrever vinden dus niet evident.

Nooit gedacht dat ik het nog ging zeggen, maar: schoonouders (nuja, één helft) to the rescue! De mannelijke helft van het schoonouderduo zit nl. ook wat verveeld met zijn achtergestelde conditie en nu de kilo’s wat beginnen aanzetten na het stoppen met roken, zag hij wel wat in een wekelijks tennispartijtje (of wat ervoor moet gaan doorgaan). Impulsief als ik ben, heb ik me meteen maar een racket en wat ballen aangeschaft, nu nog een terrein… 😉

Mag ik aan eenieder vragen om alvast te duimen voor ten eerste dat ik niet op mijn bek ga (letterlijk en/of figuurlijk) tegen een man die toch een dikke 20 jaar ouder is dan ikzelf en ten tweede dat ik geen ledematen of ruggewervels breek bij de eerste de beste smash? Alvast bedankt!

PS: nee, u mag niet komen supporteren, toekijkers worden met harde hand geweerd van dit – ongetwijfeld – schouwspektakel! 😐

3 Responses to “Tennis”

 1. Suiadan Says:

  Tennis heb ik een aantal jaar geleden opgegeven. Ik was er gewoon veel te slecht in. Squash daarentegen, daar geniet ik van. :yes:

 2. §ummer Ghost Says:

  Ik ben blij dat ge eindelijk ballen hebt :yes: ^^ :dance:

 3. cloink » Blog Archive » Start to Run Says:

  […] is weer eens zo ver: mijn fysieke conditie is beneden alle peil. Vorig jaar was ik beginnen tennissen (met mijn schoonvader(-in-spe?), maar door zijn drukke agenda is dat er dit jaar niet van […]

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »