Franchise

January 10th, 2008

Euro'sGeen goed begin van de dag dit… Krijg net een factuur in handen van mijn werkgever: 520,65€ voor kosten aan de wagen (franchise) wegens een ongeval dat ik vorig jaar gehad heb.

Ik ben de eerste om toe te geven dat een firmawagen een zegen is en ook het ongeval zelf was een stommiteit van me, maar het is de timing die me stoort… De factuur dateert nl. van november, ruim voor ik mijn eindejaarsbonus verkrijg. Die eindejaarsbonus was dit jaar een aardige. Helaas gaat vadertje staat met zowat 2/3e lopen en dus is het uiteindelijk netto bedrag (op mijn rekening) niet zo héél veel soeps. Is het dan echt zo veel gevraagd om die factuur even te verrekenen met de bruto bonus? Dit zou me héél veel geld gescheeld hebben! Nu moeten die 520,65€ netto uit mijn zak komen en dat is ook voor mij een bom geld… 🙁

En nu ik toch bezig ben: 520,65€ (de volle franchise dus!) voor een miniscuul deukje dat ik bijna nog niet had opgemerkt? Nu weet ik meteen waarom mijn wagen ook gekuist was en waarom er een doosje muntjes in lag nadat hij gerepareerd was: doorrekenen kunnen ze bij de carrosier wel!

Het wordt een snertdag, ik voel het ! 😐

EDIT: even om te melden dat ik een weerwoord heb van mijn werkgever, het zou nl. niet legaal zijn om dit door het bedrijf zelf te laten betalen en tevens willen ze een rechtlijnige regel wat dit betreft: schade aan de wagen door eigen fout = zelf betalen en dat zo voor alle werknemers. Kan ik eigenlijk nog wel volgen. Maakt het niet minder zuur natuurlijk… 🙁

2 Responses to “Franchise”

 1. Outro Says:

  Ah nu snap ik hem!

  Inderdaad veel geld voor iets dat ge zelf nog niet opmerkte. Al hebt ge er ook wel een doos muntjes voor gekregen e 😮

  Ik heb met mijn baas een regel getroffen dat die mijn mijn bonus naar aanleiding van mijn jaarcijfer op een andere manier zou uitbetalen dan zomaar op mijn loonbriefje. Misschien moet je dat ook eens op je werk bespreken voor het volgende jaar… of spreek jij van je eindejaarspremie?

 2. cloink Says:

  Nee, spreek inderdaad van de bonus. Heb dat al eens heel erg vluchtig aangehaald, maar ze draaien er precies niet erg warm voor… :shifty:

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »