Spaans Dak

January 28th, 2008

EtenIk had jullie nog beloofd dat ik ging vertellen hoe het gesmaakt had, in het Spaans Dak. Wel – een beetje later dan voorzien – ziehier wat de pot schafte:

Er werd van wal gegaan met een mousse van prei en chorizo waarop een mostersausje was aangebracht. Gepresenteerd met een bolletje bizon-mousse en een krokantje. Daarna een overheerlijke ganzenleverpraliné met Ibericoham, een dadeltaartje met bloedpenspommade (verrassend lekker!) en een chutney van vijgen en peren. Vervolgens de eerste klapper van de avond, een schartong “Black & White”: een bord volledig in zwart-wit, met een Parmezaan-mousse, een met inkt gekleurde risotto, een melkwolkje en fluweelpootjes (champignons). Als laatste “voorgerechtje” werd er een in het glas gerookte burger van langoestinestaart met gember en bizon carpaccio geserveerd in een kippenthee met champagne op een pompoentoast met honing. Over het glas was een vliesje gespannen zodat wanneer men dit verwijderde alle overweldigende aroma’s vrijkwamen: heerlijk! De hoofdmaaltijd bestond uit een Argentijnse Agnus Beef met hutsepotgroentjes,
een Brusselse wafel met panceta, knolseldermayonaise en een lauriersausje. Afsluiten deden we met texturen van groene appel met hun parfum, crème brûlée van kaneel, een chocoladebom en een parfait van munt. Bij de koffie werden er dan als échte kers op de kaart 2 zoete hapjes geserveerd: een milkshake van mokka en praliné en dan nog iets met chocolademousse (ik kan niet alles onthouden hé! 😉 ). Dit alles werd vergezeld van een flesje Chileense witte wijn van het jaar 2002.

In elk geval: voor de tweede maal heeft het Spaans Dak mijn verwachtingen méér dan ingelost en ik kan het dan ook probleemloos aan iedereen aanbevelen! De rekening achteraf valt ook reuze mee trouwens, toch voor eten van dit niveau! Hoe ik dat weet? Mijn liefste teerbeminde had noch geld, noch betaalkaart bij, waardoor bibi zijn eigen etentje mocht voorschieten. Toch bedankt hé zoetje… 😀

6 Responses to “Spaans Dak”

 1. Erwin Says:

  Geen goesting om eens mee te gaan eten met Karel P? Daar zijn collega’s toch voor?

 2. cloink Says:

  Karel P? 😮

 3. Erwin Says:

  M, sorry

 4. cloink Says:

  Sure! Uw VISA-kaart kan dat wel aan? :dance:

 5. Erwin Says:

  Ik had eerder gedacht dat je nog een domeintje zou verkopen 😉

 6. cloink Says:

  Cute. :shifty:

  Heb er nog wel enkele in portefeuille, maar die hou ik voor later! 😆

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »