De Boiler

February 4th, 2008

WaakvlamGegeneerd, dat is het minste wat je kan zeggen over het gevoel dat ik had afgelopen weekend. Een schets:

Vrijdagavond, zo rond 19u, begint mijn wederhelft opmerkingen te maken over hoe koud het wel niet is. Ik sus, want het is nogal een kouwelijke en ze geeft hierover wel vaker onterechte opmerkingen. Even later bemerkt ze echter dat de thermostaat 19,2 graden aangeeft en dit terwijl we toch echt 20 graden vragen… Hum, vreemd, maar ik ben een man en dus per definitie een koppige steenezel, dus ik hou nog even vast aan mijn verhaal: “den boiler zal wel aanschieten en den boel wat verwarmen zoetje…”. Niet dus, nog geen 5 seconden later staat ze in de berging – alwaar de boiler staat – en merkt ze fijntjes op dat deze uit staat.

Oei. Euh, da’s minder… Nu, ik ben een erg handige jongen als het aankomt op computers enzo, maar dat heeft ook een keerzijde: ik heb verder twee linkerhanden. Maar geen nood, één van die twee linkerhanden kan toch wel even kijken naar wat er scheelt. Een eerste poging om de boiler terug in gang te steken faalt en ook een twee, een derde, een vierde, … Stuk! Althans, dat was mijn diagnose. Gelukkig hebben we recent een “maintenance” abonnement afgesloten bij het grote Electrabel en dus schuif ik mijn trots even opzij en bel hen op, het is inmiddels 20u en 18,8 graden. “Ja, meneer. Hoe zegt u meneer? De boiler stuk meneer. Oei, we sturen iemand langs meneer. Ja meneer, vandaag nog, mag ik u gegevens even?”. Zo gezegd zo gedaan en de brave man krijgt mijn naam, adres en GSM-nummer.

Een uurtje en 0,4 graden later gaat de telefoon. Een manspersoon die duidelijk de pest had in het feit dat hij op vrijdagavond moest werken vroeg me of hij mijn gegevens nog eens kon krijgen. Euh, ok, ik geef ze nogmaals, waarop de al iets minder brave man vertelt dat hij iemand zal sturen.

Het wordt 22.00… 23.00… 0.00… (en ook best koud) En dan is het stilaan duidelijk: er zou niet meteen nog iemand komen. De kleine zelfstandige die in opdracht van Electrabel zou komen had zijn kat gestuurd en wij konden dus “onze plan trekken”. ‘s Nachts is dat niet zo’n probleem, de ochtend er op best wel. Ons dochtertje kent slechts enkele woordjes, maar “kou! kou! kou!” komt er al aardig vlot uit. Gelukkig is ons huis een rijhuisje en dus koelt het nog niet zo fel af. Resultaat om 8.30: 16,6 graden. Resultaat om 8.31: een telefoontje naar Electrabel! Grmbl… Ditmaal echter snel positief nieuws: een opgewekte man uit Leuven verzekert ons omstreeks 9.45 dat hij even snel zou passeren. Even snel is trouwens relatief, want Leuven is toch al gauw drie kwartier rijden, maargoed. Tot onze grote verwondering stond hij inderdaad nog voor 11u aan onze deur, ditmaal iemand van Suez zelf (of toch een onderaanneming).

We nodigen de man binnen en nog voor we goed en wel een koffie hebben aangeboden horen we *WOOOOF*. De boiler. Die aanschiet… 😐 “Ziezo”, zegt hij met een wat smalende blik, “dat is weer geregeld!”. Ik zie hem al wat aankomen, maar vraag toch maar wat er nu scheelde. “Ha, de waakvlam was uit!”

Nu, voor zij die mij niet kennen: ik ben zowat 2m lang. Geloof me vrij als ik zeg dat ik me toen welgeteld 2cm groot voelde. Dit gaat me nog achtervolgen. Nog jaren.

EDIT (06/02): Toppunt van lef… Ik ben zonet gebeld door de kerel die ik vrijdagavond aan de lijn had, de kerel die niet is komen opdagen… Of het probleem al opgelost was?! 😐

4 Responses to “De Boiler”

 1. §ummer Ghost Says:

  /Enters Nelson Muntz mode
  Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

 2. Outro Says:

  Nu niet gezeverd… maar toen ik vanmorgen dit bericht las, dacht ik bij mezelf dat het hier in mijn appartement ook koud was. Een uurtje later bleek dat mijn verwarming ook niet werkte!

  Gij brengt ongeluk! 😆

  8u later is het hier terug lekker warm, al had ik er niet zo’n last van.

 3. 4ke Says:

  Hihi, Cloink toch 🙂

 4. cloink » Blog Archive » De boiler - redux Says:

  […] voorspellingen tussen de 4000 en 6000 € kosten. Slik, niet fijn, zeker niet als je weet dat de huidige installatie “slechts” 15 jaar oud is. Gingen dat soort zaken niet langer […]

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »