La Cure Gourmande

February 8th, 2008

La Cure GourmandeEn het zag er allemaal zo veelbelovend uit…

Vorige week was ik in het Waasland Shopping Center aan het rondkuieren, tot ik plots een wel erg leuke winkel zag! Een winkel helemaal op z’n retro en vol, maar dan ook vol koekjes en zoetigheden uit de oude doos. La Cure Gourmande, prijkt er overal. Ik ben op dat vlak best een sukkel en dus ik naar binnen. Eens binnen ben ik natuurlijk helemaal niet meer te houden en ik schep een dikke 400gr aan koekjes in een zakje. Een tiental koekjes denk ik, nouja, koeken dus. Aan de kassa wordt alles gewogen en wat blijkt: net iets meer dan 15€. Slik. Nouja, een mens leeft maar één keer en een geweldig koekje gaat er altijd binnen en dus tast ik diep in de buidel.

De teleurstelling bij thuiskomst en na de eerste proefsessie is enorm: veel te droog, vreemde smaakcombinaties en het ergst van al, een vreselijk duffe smaak. De koekjes moeten er toch al enkele weken liggen, denk ik. Als je er bij nadenkt ook best logisch. Als je zo’n koekjes mooi, doch onbeschermd, “en masse” tentoon stelt in grote bakken dan moet het wel fout gaan. Nee, al voel ik me verplicht de koeken op te eten (ha ja, 15€ zeg), het is enigszins met tegenzin. 😐

Dus als je er zelf eens passeert: maak van je hart een steen en vooral niets kopen…

7 Responses to “La Cure Gourmande”

 1. leen Says:

  Oh, ik heb mij ook al eens laten foppen in hun Brusselse vestiging. Bij mij geen koekjes maar stukjes nougat met ‘exotische’ smaken… Zo slecht dat ik ze moest uitspugen, zelden zo’n bucht gegeten. En dan nog een halve dag met een zeepsmaak in mijn mond rondgelopen. Zeepsmaak, I kid you not.

 2. Hilde Says:

  Wij zijn in Brugge ook binnen gelopen in zo’n winkel en lieten ons vangen voor 32€. Veel geld voor enkele koekjes en 8 stukjes nougat. Heb al betere dingen gegeten voor een lagere prijs. Je betaald zeker en vast voor de verpakking en de entourage van de winkel dat heel aanlokkelijk is. Maar je hebt de les rap geleerd, want de klant voor ons kocht één stukje nougat en betaald hiervoor 1€50. De nougat van de kermis is lekkerder dan deze die wij kochten, daar wordt ze van een grote blok gekapt. Hoelang is die voorverpakte nougat al gemaakt??? Geen datum van fabricage en houdbaarheid – Dit was de eerste keer maar zeker de laatste keer. De kennismaking was een dure grap.

 3. zoe Says:

  La Belgique gourmande in brugge is een supermooi authentic winkeltje met hemelse smaken van chocolade. leuke geschenk brugse huisjes die je vol kan stouwen met pralines aan een mooie prijs en wel degelijke kwaliteit. en topbediening.

 4. Cloudmande Says:

  I visit La Cure Gourmande and I was so exited! everything was so pretty in its old style, the graphics and the sweets..I felt like entering a sweet shop at the begining of the XX century! really nice, pricy but nice!

 5. Marianne Says:

  In Brugge de meest heerlijke chocolade koekjes gekocht. Hele mooie winkel, aardige bediening en alles zeer vers!!

 6. ron Says:

  I was at the shop a few weeks ago a bridge. Nice shop, nice people, good biscuits, but far overpriced.

 7. Falke Says:

  Ik woon in Brugge en koop daar in de winkel altijd mijn verjaardagscadeaus. Er is nooit iets mis mee, altijd ook zeer vers. Zeker een aandarader vind ik :yes:

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »