Hightech shopping

April 4th, 2008

Self-scanningEergisteren gaan winkelen, een beetje mijn vaste taak geworden in het huishouden… En aangezien we van nature uit nogal verwoede impuls-shoppers zijn, gaat dit meestal gepaard met een boodschappenlijstje. Tot voor eergisteren gebeurde dit alles op papier en liep ik doorheen mijn tocht door het warenhuis continu te klungelen met dat stukje papier en een balpen. Ha ja, ik moest ook nog bijhouden wat ik nu al in mijn kar gelegd had natuurlijk!

Tot eergisteren dus, toen ik op het lumineuze idee kwam om mijn recent aangeschafte “Smartphone” in te schakelen voor dit klusje. En het werkt wonderwel, moet ik zeggen. Gewoon even ListPro voor de PocketPC geïnstalleerd en het boodschappenlijstje aldaar ingegeven. Dan gewoon naar de plaatselijke Delhaize en het principe gevolg zoals hier uitgelegd.

“Delhaize?”, hoor ik u verbaasd en prijsbewust gillen. Welja, wij wisselen thuis budget-shopping (Aldi & Colruyt) af met aangenaam shoppen. Want zeg zelf: in de Aldi of Colruyt is het niet meteen knus en gezellig te noemen. Verder pluspunt van de Delhaize is het self-scanning systeem. Zo liep ik dus met twee bakjes in mijn hand: mijn Smartphone in de ene, afcheckend wat ik nodig had, de self-scanner in de andere, niet vergetend alles wat in de winkelkar verdween ook eerst te scannen. Mensen keken wel een beetje, maar dat zal ook wel wennen zeker?

Minpuntjes aan het systeem:

 • Soms heb je 1 hand tekort
 • De self-scanner biept bij elke aanraking, dus ook wanneer je even wil kijken wat er al gescand is, zo trek je nog meer verwonderde blikken aan
 • Kans op controle, meestal op de meest irritante momenten

En zo ook eergisteren: ik sta met 160€ aan waar aan de kassa (karretje vol dus!), alles reeds netjes in een plastieken box gerangschikt, op de meest optimale manier (alle plaats benuttend) en dan gebeurt het natuurlijk: *TUUT*TUUT*TUUT*, “Aha, controle meneer!”. Dus dan kan je als “digi-shopper” alle produkten in een hels tempo (ha ja, de self-scanners achter u vinden dit ook niet leuk) uit uw netjes geordende mand halen, op de band zwieren en dan nog eens maken dat ge met een rotvaart ook weer alles terug kunt inladen nadat de kassierster alles toch maar eens gescand heeft. Daarbovenop nog de stress van “heb ik niets vergeten te scannen?”, “zal alles kloppen?”, etc.

Soit, eergisteren alles nog goed afgelopen: de rekening klopte en omdat dat zo was, kreeg ik nog eens 500 Delhaize-punten (5€) cadeau van de kassierster, daar ze had opgemerkt dat ik daar recht op had bij een doos Pampers. 🙂

En tenslotte, aan de mevrouw achter me – die duidelijk pret had aan het feit dat ik alles mocht uitladen ter controle: HA HA ! Nadat ik – zwetend – de kassa verliet, hoorde ik nl. dat ook zij prijs had. God straft onmiddellijk, ha ja… 😀

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »