Squeezebox Duet

April 14th, 2008

Logitech Squeezebox DuetHet is toch alweer enkele maanden geleden dat ik nog eens iets high-tech gekocht heb (en neen, die HD-DVD speler telt niet! :p ). De aanschaf van zo’n retedure boiler heeft er wel iets mee te maken natuurlijk. Maar goed, we pikken stilaan de draad terug op en ik denk dat ik al weet wat de volgende aanschaf zal wezen: een Logitech Squeezebox Duet !

Eigenlijk geef ik hiermee toe dat mijn passief gekoelde PC (een Hush Technologies mini-ITX trouwens) misschien toch niet helemaal was wat ik gehoopt had. Het oorspronkelijke idee was nl. een touchscreen monitor i.c.m. een fluisterstille PC waarop een nette interface draait. Echter al vrij vroeg in het proces liep ik tegen een aantal obstakels aan: enerzijds kreeg ik geen deftige touchscreen te pakken. Het enige – min of meer betaalbare – model 19″ TFT (van Samsung trouwens) heb ik 2 maal teruggestuurd wegens (veel) dode pixels. Uiteindelijk heeft de leverancier deze monitor uit de rekken gehaald. Dat was al een serieuze streep door mijn rekening (daar ging mijn intuïtieve interface!). Anderzijds bleek de mini-ITX PC toch niet krachtig genoeg. Er draait nl. een speciale VIA EPIA in, met een “kracht” van 1GHz. Genoeg, dacht ik eerst, maar hier moet ik dus echt van terugkomen. Zelfs al draai ik het toch erg verouderde Windows 2000, het ding is met geen stokken vooruit te krijgen. Hinderlijk wordt het wanneer het ding er niet in slaagt om ondertitels 100% van de tijd weer te geven. En tenslotte heeft nu mijn alternatief voor het touchscreen de geest gegeven. Zo’n GyroMouse is ook niet erg robuust, zo blijkt. 🙁

Bon, om kort te zijn: voor verbetering vatbaar dus! En dan leek me zo’n Squeezebox Duet echt wel de max. Je kan hier een korte demo bekijken en ik ben alvast onder de indruk. Zeker met de mogelijkheid om meerdere Squeezeboxen aan 1 (WiFi!) controller te hangen. Dat lijkt me wel wat. De prijs valt al bij al nog wel mee, als je weet wat je krijgt. De adviesprijs is nl. 399€, maar je kan hem online al vinden voor zowat 300€. Dus nog even sparen, zorgen dat de Hush PC verkocht geraakt en dan ben ik weer een speeltje rijker. Wordt – zoals gewoonlijk – vervolgd… 😉

7 Responses to “Squeezebox Duet”

 1. Jerom Says:

  Misschien es een Linuxdistro overwegen ipv Windows 2000?

 2. cloink Says:

  Het “probleem” is dat ik niet meer echt op de hoogte ben… Is er voor *nix een soort goede multimedia toepassing? Met “goed” bedoel ik: makkelijk te bedienen (ook door mijn vriendin), mogelijkheid om alle formaten af te spelen en dus vrij “lightweight”? :huh:

 3. Jerom Says:

  Hangt ervan af wat je bedoelingen zijn… enkel wat audio/video afspelen? Of moet daar een tv-kaart aankomen en moet dat ding kunnen opnemen ook? ‘t Is maar dat ik je oorspronkelijke post wss gemist heb :blush:

 4. cloink Says:

  Erger nog: ik vind die post ook niet meer terug… 😆 ‘t Ding is ondertussen al wel wat jaren oud, dus misschien had ik deze blog toen nog niet, dat kan ook…

  Anyway: enkel media afspelen en sharen ja. Hij noemt niet voor niets “jukebox” op ‘t netwerk. :yes:

 5. Kozzen Says:

  Ik ben er heel tevreden over, simpel en snel in gebruik en weinig configuratie werk.
  En als je goed uitkijkt 100€ goedkoper te kopen dan de vooropgestelde prijs van 399€.

 6. cloink » Blog Archive » Tengu Says:

  […] de Squeezebox Duet is […]

 7. cloink » Blog Archive » Home Cinema Says:

  […] liquide middelen… ), maar het thuis-systeempje heeft enigszins zijn vorm aangenomen. Zoals reeds gezegd werd de bestaande setup (passief gekoelde HTPC) vervangen door een aantal elementen die samen voor […]

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »