Acupunctuur ?

May 15th, 2008

Ik sukkel al een tijdje (lees: meer dan 10 jaar) met mijn gestel en meer bepaald met mijn onderrug. Wellicht zoals zovelen, maar het feit dat ik slechts 30 ben, baart me toch vaker en vaker zorgen: hoe moet dat verder? Vaak lees ik nl. dezelfde verhalen, maar eerder van mensen die de 50 gepasseerd zijn. Best verontrustend dus. :shifty:

Anyway. Zo’n twee weken geleden een CT-scan laten maken en de dokter was duidelijk: als kinesitherapie niet werkt en als ik osteopaten maar kwakzalvers vind (“ik zou wat minder melkproducten eten meneer, uw rugpijn komt daarvan”, right), dan was er slechts รฉรฉn oplossing: epidurale injecties! ๐Ÿ˜ฏ

Bibi dus snel voor een “second opinion” naar een “specialist” in een nabijgelegen ziekenhuis, aangeraden door kennissen. Gisteren dus geweest en na bijna twee (ja, TWEE!) uur in de wachtzaal te hebben gezeten was zijn alternatief: acupunctuur. Oh boy. :stare:

Het probleem is nu: al geloof ik er hoegenaamd niet in, ik ben ondertussen zo wanhopig om het toch maar eens te gaan proberen. Alles is beter dan regelmatige injecties? Al begrijp ik ook wel waarom er geen beter alternatief naar voren werd geschoven hoor: dat is er simpelweg niet. De CT-scan was duidelijk: slijtage. En aangezien je ruggewervels zomaar niet even vervangt door nieuwe exemplaren zal ik er maar mee leren leven zeker? ๐Ÿ™ Wordt vervolgd…

4 Responses to “Acupunctuur ?”

 1. shrink Says:

  eens de 30 voorbij heb je het beste wel gehad en ben je ‘on the way back’ ๐Ÿ™‚
  geen enkele behandeling voor chronische lage rugpijn doet bij mijn weten beter dan een andere. je kan dus inderdaad net zo goed acupunctuur proberen in plaats van infiltraties. sosm helpt minder achter de pc ook wel enigszins ๐Ÿ˜‰

 2. beflapje Says:

  Die epidurale injecties vallen best wel mee .
  Ik ben er toch een tijdje goed mee geweest maar na de vierde keer sloeg het niet meer aan .
  Het resultaat weet je ondertussen wel , een rug vol tantalium ๐Ÿ™‚

 3. gert Says:

  Hallo,

  waarom is een osteopaat een kwakzalver? Ik ben verlost van mijn rugpijn hoor…
  Voor je de ernstige middelen aanspreekt laat je toch eens verleiden om eens een kijkje te nemen op een goede website:

  http://www.professioneleosteopaten.be/

  gr. Gert

 4. marielle Says:

  Acupunctuur is juist een goede keuze bij (lage) rugpijn! Waarschijnlijk heb je het inmiddels geprobeerd al overigens. Ik zie het ook dagelijks prima werken in mijn praktijk; dunne naaldjes, groot effect.

  De World Health Organization heeft een overzicht opgesteld van klachten/indicaties waarbij het wetenschappelijk bewezen is dat behandeling met acupunctuur werkt.
  De behandeling van lage rugpijn zit net als bijvoorbeeld hoofdpijn, hooikoorts en hypertensie (hoge bloeddruk) in de eerste categorie van aandoeningen waarbij acupunctuur helpt: middels controlled trials is de werkzaamheid bewezen. Zie ook:

  http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js4926e/5.html

  Het is al weer even terug … maar ik ben natuurlijk benieuwd hoe het nu met je rugklachten gaat!

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: clichรฉ, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »