Home Cinema

May 26th, 2008

Home CinemaVoorlopig de laatste post wat dit betreft (wegens onvoldoende liquide middelen… :lol:), maar het thuis-systeempje heeft enigszins zijn vorm aangenomen. Zoals reeds gezegd werd de bestaande setup (passief gekoelde HTPC) vervangen door een aantal elementen die samen voor een groter gebruiksgemak zorgen. Een overzichtje dringt zich op:

1) De basis
De nieuwe Synology DS-207+ vormt eigenlijk het hart van het ganse systeem. Deze NAS biedt RAID1 ondersteuning (met momenteel 2x750GB Samsung schijven), SMB & NFS filesharing รฉn de mogelijkheid om extra’s te installeren, daar het eigenlijk een Linux-machine is. Extra voordeel: erg stil en laag stroomverbruik. Hier staan dus alle multimediabestanden op (foto’s, muziek & films).

2) De muziek
Hier had ik al eens iets over geschreven: de Logitech Squeezebox Duet. Ik kan niet anders dan vol lof zijn over het ding. Enige minpuntje: een extra afstandsbediening erbij en aangezien deze een zeer specifieke is (WiFi, met kleurenscherm en eigenlijk een PC op zich), valt hij niet te integreren met mijn Harman/Kardon TC 30. ๐Ÿ™ Via de SSODS software verloopt alles vlekkeloos, rechtstreeks vanop de NAS.

3) Films & Foto’s
Hiervoor ben ik recent (lees: gisteren) een Popcorn Hour A-100 gaan kopen. Het ding doet helemaal wat ik wou, zijnde films & foto’s vanop de NAS afspelen op een gebruiksvriendelijke manier (met een IR afstandsbediening die ik dus wรฉl kan vervangen door mijn TC 30 ๐Ÿ™‚ ). Het biedt verder zowat dezelfde voordelen als de NAS, zijnde: klein, stil & laag verbruik. Helemaal dummy-proof is het ding niet (qua setup dan), maar eens alles verbonden is, kan het kleinste kind een film afspelen.

Dit alles aangesloten op respectievelijk een oude midi-keten (die nog voldoende sound geeft voor ons beperkt huisje) en een 42″ FullHD LCD-scherm. Ik denk dat ik weer een jaartje of 2 a 3 verder kan nu… ๐Ÿ˜‰ Nog op de planning (voor later?): een goede HD-recorder (de huidige volstaat voorlopig, maar is van matige kwaliteit), een deftig surround-systeem (voorlopig niet echt nuttig, daar ik niet te luid mag gaan voor mijn dochtertje) en natuurlijk een PlayStation 3 (wanneer Gran Turismo uit is!). ๐Ÿ˜‰

6 Responses to “Home Cinema”

 1. Summer ghost Says:

  Ik zou niet graag uw rekeningen betalen, maar ja, als ge uw vrouw zo onderdrukt als ik een tijdje geleden heb gelezen en haar niets gunt ๐Ÿ˜†

 2. Erwin Says:

  Gun Cloink toch zijn plezier. Zodra zijn dochtertje oud genoeg is voor Disney, zal dat Surround systeem er ook wel van komen… uit liefde voor zijn dochter ๐Ÿ™‚

 3. cloink Says:

  Onderdrukken? Ik? ‘t Zal wel zijn! Als er hier ene sloef is… :no:

  En bedankt Erwin, hรฉรฉl goeie tip/verkoopstechniek! ๐Ÿ™‚

 4. Jerom Says:

  Nice… wanneer mogen we komen kijken en luisteren? :dance:

 5. Maxie Says:

  amaai mooi snuffie
  :yes:

 6. cloink » Blog Archive » Home Cinema, part II Says:

  […] zei ergens in mei dat ik er alweer tegen kon voor een twee a drie jaar, maar dat ik bv. nog wel een […]

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: clichรฉ, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »