Afwezig

June 9th, 2008

Hmm, ik merk net op dat het alweer 2 weken geleden is sinds mijn laatst blogpost hierzo. Dat kan ik verklaren… 🙂

MusicBrainz

Ik zit nl. godganser dagen mijn muziekcollectie te indexeren. Dat wil zeggen dat zowat 70 a 80% netjes gescand, geïdentificeerd én automatisch correct ge-“ID3”-tagged kan worden (incluis cover-art!) via MusicBrainz (tip voor de muziekliefhebber), maar dat dus 20 a 30% manueel moet gebeuren. In mijn geval zijn dat enkele duizenden nummers, oftewel enkele honderden albums. Aangezien een tool als MusicBrainz afhangt van zijn gebruikers, ben ik dan meteen ook zo correct om alles via daar te doen en dus de onbekende albums ook op de site in te geven (teller as of today: 86 nieuwe releases door mij ingegeven met de hand, lied per lied). Ik kan u verzekeren: een erg repetitief en enorm klusje. Komt daarbij nog dat het EK begonnen is en dat ik dus ook al niet gans de avond hier kan aan spenderen én dat we hier bezig zijn met de buitenkant van ons huis te schilderen, of toch het houtwerk. Soit, weinig andere vrije tijd dus. But we’ll resume our regular program shortly. 😉

One Response to “Afwezig”

 1. Libellus Says:

  Heb ik indertijd ook gebruikt toen ik merkte dat hele stukken van mijn collectie niet deftig ge ID3-tagged waren.

  MusicBrainz is daar een bijzonder goed toolke voor, het is wel tijdrovend jammer genoeg. Gelukkig dat ge dat maar één keer moet doen en dan zijt ge der vanaf eh.

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »