Start to Run

July 20th, 2008

Het is weer eens zo ver: mijn fysieke conditie is beneden alle peil. Vorig jaar was ik beginnen tennissen (met mijn schoonvader(-in-spe?), maar door zijn drukke agenda is dat er dit jaar niet van gekomen… Basketbal is jammer genoeg ook out of the question, door verhoogde blessuregevoeligheid. En fitness doe ik ook niet meer, wegens te hoge kostprijs en te hoge kans op opgeven (het is ook zo’n gedoe…). Wat nu?

Gelukkig hebben een aantal bloggers het juiste voorbeeld gegeven en ben ik ook maar in actie geschoten en wel met “Start to Run”, het toch aardig populaire programma van Vlaanderen Sportland, ingesproken door Evi Gruyaert. En aangezien ik mezelf altijd moet motiveren (zelfkennis…), heb ik niets aan het toeval over gelaten: nieuwe loopschoenen (Saucony Grid Stabil MC 6) & een hartslag- & loopmeter (Polar RS200sd).

U ziet hierboven het dramatische resultaat van de eerste loopsessie. Evi is ongetwijfeld een lief ding, maar na 3 minuten wou ik het kind ongeveer wurgen… “Goed bezig, zie je wel dat het helemaal niet moeilijk is?”… WAT?! NIET MOEILIJK?!?! Pijn in de lende, kortademig, benen die branden en hartslag boven de 200. Ja, 200. U ziet hierboven dat de gemiddelde hartslag 181 was, dat is incluis zowat 10 minuten wandelen… Ik heb dan ook noodgedwongen het programma zelf wat moeten aanpassen. Ook toen ik thuis in de zetel plofte heb ik nog een dik half uur nodig gehad om terug op mijn positieven te komen. Overmorgen schotel ik mezelf dus dezelfde oefening (les 1) voor, want dit ging voor geen ene meter. Het is met andere woorden nóg erger gesteld dan ik dacht. 🙁

PS: voor zij die ook willen beginnen, downloaden kan alhier en hier.

12 Responses to “Start to Run”

 1. Summer ghost Says:

  /enters Nelson Muntz mode
  Ahaaaaaaaaaaaaaaah

 2. Robbe Says:

  Maar allez jong …
  Uw conditie moet wel serieus toegetakelt geweest zijn om er zoveel last van te krijgen. Heb daar ook aan meegedaan en ging als vanzelf. Tegen het einde krijgt ge er zelfs een goeie uithouding door.

  Was zelf gewoon om aan één stuk door te lopen, maar dat van tijd tot tijd stoppen lijkt wel te helpen.

  Anyhow veel volharding gewenst 😉

 3. cloink Says:

  Mijn conditie is dan ook dramatisch, inderdaad. Tot mijn 18 redelijk intensief gesport (basketbal dus), maar dan moeten stoppen wegens groeiblessures (pezen overbelast/ontstoken). En sindsdien (ik ben 30 :shifty: ) eigenlijk niets meer gedaan, buiten dan dat half jaar tennis op bedenkelijk niveau.

  En om het allemaal nog wat erger te maken: sinds gisteren last van een ontstoken achillespees. Oftewel overbelasting na 2 keer te gaan lopen… Voorlopig even gedaan met lopen dus (althans voor een week of twee). Yay. :no:

 4. Erwin Says:

  ‘Gedaan met lopen’? Gelukkig! Ik kreeg al een schuldgevoel.

 5. cloink Says:

  Merci voor de steun hé kerel. 😛

  Als de pees terug in orde is, begin ik er nogmaals aan hoor. Ditmaal misschien de eerste 5km al wandelend op een goed tempo, kwestie van niets te overbelasten… :stare:

 6. Maxie Says:

  join de club van lamlendige slabakkers :dance: dat loopgerief kopen was nog leuk tot het lopen zelf kwam. Zoals ik alles snel beu wordt, was me dit ook al snel beu. Maar kga me weer herpakken!! En gij ook wel! Die conditie moet gewoon beteren

 7. Maxie Says:

  trouwens lopen is vele leuker met 2 (evi gruyaert niet meegeteld) dan alleen (=tip)

 8. Maxie Says:

  euh ik vind nergens meer de 1ste lessenreeks (0-5 km) om te downloaden? Help!

 9. boke Says:

  Hey Cloink,

  Ik wil je eerst en vooral van harte bedanken om mij uit de nood te helpen met de start-to-run mp3’s. Ik ben echt héél blij dat jij er werk hebt van gemaakt om ze toch nog te kunnen downloaden. Moet wel zeggen dat je link “hier” niet werkt, alleen de “alhier” werkt voor de 5-10 km. Maar heb je link via het Zita forum gevonden om die toch nog te kunnen downloaden van de 0-5km. Dus nogmaals van harte bedankt. Want ik zit reeds aan les 11, maar had maar 10 lessen gedownload. Nu kan ik vol goede moed verder doen. Hoe is het trouwens met je achillespees? Nog last ervan?

  Groetjes,
  Bo

 10. cloink Says:

  Zo, die link is bij deze gefixed.

  Wat mijn achillespees betreft: nog steeds pijnlijk en dus nog steeds platte rust. Misschien toch maar eens naar de dokter… :stare:

 11. Erwin Says:

  Kategorie ‘Start to Run’ = 1 entry 😉

 12. cloink Says:

  Hoor ik daar hoongelach? :stare:

  Het is inderdaad bij die “start” gebleven, daar ik nog steeds sukkel met mijn achillespees (hoewel ik vermoed dat de ontsteking verschoven is naar een andere plaats). Maar aangezien ik te gierig ben om hiervoor naar de dokter te gaan, wacht ik tot ik nog eens grieperig ben om dat meteen mee te laten diagnoseren. 😆

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »