A

September 11th, 2008

Een ander gevolg van het verkopen van die domeinnaam is dat er zeer binnenkort een wasdroger ten huize cloink zal geleverd worden. Aangezien ik voor zulke aankopen toch vaker net iets meer mijn best doe om op voorhand te beslissen welke nu de beste is, is het uiteindelijk een redelijk duur model geworden: een AEG Lavatherm 59840. Redelijk duur, niet alleen omdat er allerhande snufjes opzitten, maar ook vnl. door de vooruitstrevende techniek die hier gebruikt wordt: een waterpomp!

Het grootste voordeel is dat deze droger bijna 50% minder verbruikt dan een klassiek model en bijgevolg een fraai A-klasse label krijgt. Dat doen hem er niet veel na en komt neer op een besparing van zowat 50€ per jaar vergeleken met andere types (en voor een doorsnee gebruik). En dan komt nu het zure aan dit verhaal: in Brussel wordt zulke aankoop gestimuleerd door een premie uit te reiken (van 150€ trouwens), maar – u begrijpt het al – in Vlaanderen is dat niet het geval… Ik dus verontwaardigd en een mailtje gestuurd naar het “Team 1700“, dewelke me het volgende lieten weten:

Wij kunnen u enkel meegeven dat de Vlaamse elektriciteitsdistributienetbeheerders verplicht zijn om een aantal energiebesparende maatregelen financieel te ondersteunen. Iedere netbeheerder mag evenwel zelf kiezen welke acties hij wil uitvoeren.

Zo zo? Beetje absurd? Waarom kiezen ze dat zelf? Soit, ik dus op mijn beurt naar Eandis gemaild, met dezelfde vraag, en ziehier hun “uitleg”:

De premies die Eandis geeft worden elk jaar herbekeken in samenspraak met de Vlaamse overheid. Er is dan ook niet voor elke milieuvriendelijke installatie een premie voorzien.  Wel is er een premie voor het plaatsen van een warmtepomp.

Jaja, kastje, muur, kastje, … Het lijkt me eigenlijk vrij duidelijk: de aardgasdrogers zijn zo goed als niet te vinden op de Belgische markt en als Eandis dan mag kiezen welke “technologie” te belonen, dan is het uiteraard financieel interessant om er eentje te kiezen die geen kat kan (of wil) aanschaffen. Gevolg: het aantal keer dat deze premie reeds is uitgekeerd, kan men bijna op één hand tellen. Fraai milieubeleid!

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »