Sultana YoFruit

September 16th, 2008

Volgende e-mail is zonet de deur uit:

Beste,

Ik vind geen Belgische website, dus dan maar via de Nederlandse…

Zonet heb ik allicht mijn allerlaatste Sultana YoFruit gegeten. Jammer, want ik vind ze eigenlijk best lekker. “Hoezo?”, hoor ik u denken. Wel: toen ik het tweede koekje uit zijn “jasje” nam (u leest het goed: het eerste koekje had ik al opgegeten!), bemerkte ik een soort haar aan het koekje. “Gek!”, dacht ik nog, maar legde niet meteen een verband. Tot er luttele seconden later een larve uit de nu (bijna…) lege verpakking viel… EEN LARVE!

Bij nadere inspectie was het tweede koekje (ik wil NIET meer nadenken over dat eerste dat nu in mijn maag zit) helemaal aangetast door de larve, draderig en mul, kortweg: goor. De verpakking was weldegelijk volledig gesloten (ik heb ook mijn kast even gecontroleerd en die is ook clean), geen gaatjes gevonden, dus deze larve is tijdens het productie- of verpakkingsproces in het koekje verzeild geraakt. Quality control anyone?

Het spijt me als ik wat cru overkom, maar u begrijpt dat ik niet meteen opgezet ben met bedorven eetwaar en al helemaal niet met larves in mijn mond. Bah, bah, bah.

Met alsnog vriendelijke, doch gedegouteerde groet,
x

:stare:

9 Responses to “Sultana YoFruit”

 1. Erwin Says:

  Een koekje met haar en een jasje? Ben je zeker dat het een koekje was?

 2. cloink Says:

  Sad to say, maar: jazeker… 🙁

  (toen ik het uit pure horror liet vallen liep het toch niet spontaan weg ofzo)

 3. cloink Says:

  En ze hebben al gereageerd ook:

  Geachte Heer,

  Wij ontvingen uw klacht met betrekking tot één van onze producten Sultana Yofruit sinaas appel banaan, waarin u een wormpje heeft aangetroffen. Wij bieden u onze excuses aan voor deze ernstige klacht.

  Waarschijnlijk heeft er een mot na het bakken van het product zich door de verpakking heen een weg gebaant in het product. In de verpakking zijn deze minuscule kleine gaatjes slechts waarneembaar door middel van een microscoop. Dit gebeurt overigens altijd nadat het product de fabriek heeft verlaten, omdat er in onze fabrieken geen insecten voorkomen. Alle grondstoffen die bij Verkade worden aangeleverd worden grondig en regelmatig geïnspecteerd op aanwezigheid van insecten door de firma Rentokil. Ook onze magazijnen worden zorgvuldig vrijgehouden van ongedierte, waardoor de kans, dat aantasting hier plaats had, nihil is.

  Wij danken u voor uw reactie en zullen u ter compensatie enkele reductiebonnen opsturen. Wij hopen dat deze tegemoetkoming deze teleurstellende ervaring zal doen vergeten.

  Met vriendelijke groeten,
  x

 4. Tom Says:

  Een mot? Minuscuul gaatje?

  Wat voor mot is dat dan? Zo’n beesten zijn toch pokke-groot?

  😮

 5. Karel Says:

  mag ik die reductiebonnen dan :dance:

 6. cloink Says:

  Eigenlijk nogal straf dat het “slechts” reductiebonnen zijn, terwijl ik duidelijk stelde dat ik niet echt van plan was ooit nog YoFruit te eten. Maar ja Karel, gij moogt die dan hebben. 😛

 7. ilse Says:

  gatverdarrie 😯 😯 😯

 8. Vienna Says:

  😮 Ooh lekker, zit ik smakkeijk voor mijn pc een sultana hartig met tomaat en kaas te eten, dacht ik; zouden er nog meer van die lekkere koekjes bestaan? en ik ging googelen… kom ik toevallig hier op uit… larven in de sultana… jakkes… raar verhaal, rare verklaring… vieze gedachte en leuk dat ze altijd reductiebonnen in de plaats geven, hé. LOL… Jullie willen niet weten wat ik ooit over zwan en de duim in het blikje hoorde. Maar ik eet nog altijd zwan en sultana, gewoon even goed uitkijken voor je wat in je mond stopt. Doe ik altijd, hihi. Nee, serieus je moet tegenwoordig wel uitkijken met voeding. Een larve oogt vies; in een ander land is het een delicatesse (niet dat ik het ooit zou willen eten), maar het zijn volgens mij meer de dingen die je niet ziet (zoals dioxine, salmonela, pesticide, e.a.) die gevaarlijker zijn. Grtz Vienna xXx 😉

 9. Japser Says:

  Sultana is zonder maden er in ook al goor, vind ik.

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »