Miauw

September 24th, 2008

Het is al jaren een publiek geheim ten huize cloink: de heer des huizes wil een kat ! Ik had vroeger thuis twee katten en heb daar indertijd altijd enorm veel aan gehad.

Één – ietsie tiny weenie – probleem: de vrouw des huizes is hoogst allergisch. En zoals we allen wel weten: de vrouw draagt de broek thuis en dus moest tot op heden de kat het onderspit delven. Eerlijk gezegd best begrijpelijk trouwens, ik zou ook niet de ganse dag allergische reacties willen hebben thuis, gewoon om mijn partner te plezieren.

Het toeval wil nu dat er op het werk ook iemand is die hoogst allergisch was aan katten. Wel, zij heeft gewoon een kat in huis genomen, een paar weken afgezien en na die paar weken was de allergie verdwenen! Het menselijk lichaam, geweldig toch?

U raadt het al: cloink is dus druk bezig om allerhande info in te winnen om alsnog een kat in huis te nemen! Het praktische en medische aspect laat ik even achterwege en dus is de eerste bekommernis: welk ras? De kat in kwestie moet nl. aan enkele eisen voldoen: ze moet binnenshuis kunnen leven, ze moet zachtaardig/rustig zijn en goed met (kleine) kinderen overweg kunnen én alleen kunnen zijn (daar wij beiden fulltime tewerkgesteld zijn). Een hele opdracht dus, maar een korte zoektocht leverde me de volgende kandidaten op:

 • Een Ragdoll, liefst zo’n blue colorpoint of mitted. Ik bedoel: hoe knoddig is dit hé? Eigenlijk is dit de koploper, daar het echte “appartementskatten” zijn. Enige minpuntje: ze hebben – gezien hun fraaie vacht – wel wat verzorging nodig.
 • Een Britse korthaar, met de typische “Sheba” kat (effen blauw) op kop natuurlijk! Als ik heel eerlijk ben is dít eigenlijk de ideale kat als je objectief bent: ze kunnen ook netjes alleen binnen blijven en hebben minder verzorging nodig. Alleen vind ik zo’n ragdoll mooier. 🙂
 • Een Heilige Birmaan, een lilac, blue of cream tabbypoint graag. 😀 Dé favoriet, alvorens ik op onderzoek ging. Ik wil eigenlijk al heel mijn leven lang zo’n prachtbeest. Maar nu komt de kat op de koord (ha-ha): dit is een ras dat eigenlijk niet zo heel rustig is (zit wat Siamees karakter in) en ze zitten niet al te graag alleen… 🙁
 • Een Siberische (bos)kat, opnieuw graag een blauwachtige. Deze heb ik stiekem achteraf aan dit lijstje toegevoegd, maar niet zonder reden: deze schijnt bijzonder geschikt te zijn voor mensen met een allergie! Ok, ze zitten dan wel graag buiten en zijn wat actiever dan gemiddeld, maar toch, een echte “hypoallergene kat” kost algauw $10,000… Toch weer nét buiten budget dat. 😮

Iemand ideetjes of een goede cattery?

11 Responses to “Miauw”

 1. Trits Says:

  Katten! Daar weet ik nu eens alles van zie! 🙂

  Een ware aanrader: de Balinese kater. Mijn sealpointje is ondertussen bijna 18! Zo een mooie poes, zo een zalig karakter, zo slim, zo zo zo… Een balinees dus 🙂

 2. cloink Says:

  Euh, ik lees over de Balinees dat hij érg actief is en dus een tuin op prijs stelt. Tevens is hij niet graag alleen?

  Voor de goede orde: mijn kat zou niet (jaja: niet! nooit! never! jamais!) buiten komen (stel dat er iets mee gebeurt 🙁 ) en overdag steeds alleen wezen (wat ‘s avonds goedgemaakt wordt uiteraard, maar kom…). :huh:

 3. Strange Little Girl Says:

  Geen idee welk ras mijn katten eigenlijk zijn :blush:
  Dit is mijne Fiero
  http://photos-d.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v208/192/19/526592701/n526592701_751419_2043.jpg

  En dat is martini:
  http://photos-e.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v208/192/19/526592701/n526592701_751420_8620.jpg

  Vermits ik ook op een appartement woon komen ze enkel maar af en toe eens op het terras en voor de rest blijven ze binnen. Overdag als ik ga werken zitten ze voorlopig in een slaapkamer met alle middelen die ze nodig hebben. Ik vind ze nog wat te speels om overdag los te laten, zou te veel mogen opruimen 😆

 4. cloink Says:

  Dat lijken me Europese kortharen. Allicht zgn. “straatkatten”. Niets mis mee trouwens, mijn twee vroegere katten waren ook van dat type en dat waren héél lieve diertjes.

  Dat is natuurlijk ook een optie: een beestje uit het asiel redden en hopen dat het een lieveke is…

 5. Maxie Says:

  Hmm, dat verhaal van u allergische collega die allergisch was en nu niet meer vind ik toch vreemd. Ik ben nu al 23 jaar in erge mate allergisch aan katten en nooit is het over gegaan of geminderd bij contact (ik vrees dan ook dat als ik ooit een praktijk begin, ik bij de huisdokter constant sensibilisatiespuiten zal moeten krijgen) Wij hebben ook een kat thuis maar die komt niet in huis en loopt veel buiten, dus dat scheelt. Ik persoonlijk zou het niet doen, want ik weet hoe ambetant het is om constant een allergie te hebben met een kat in huis, vreselijk gewoon. Tis daarmee dat mijn vriend zijn kat weggedaan heeft (zat ook op appartement) en mijn mama vroeger onze mooie britse korthaar weggedaan heeft :(. Maar tis echt niet uit te houden hoor op termijn. Zelfs nu Dizzy weg is bij mijn vriend heb ik nog last als ik in de zetel zit, omdat er nog haren van haar hier en daar zitten. Dus misschien moet je vriendin eerst eens bij de dokter langs ofwel opteren voor een naaktkat of een ander huisdier.
  Diene ragdoll is idd superkoddig maar u vrouwtje gaat toch voor zeker! Niet dezelfde fout maken als ik!

 6. cloink Says:

  Dat mijn vriendin voorgaat, staat buiten kijf hoor. Sowiso ga ik geen honderden euro’s uitgeven aan een raskat als er het risico bestaat dat ze binnen de week weer weg moet. Daarom dat ik ook schreef dat ik even het medische aspect buiten beschouwing liet bij het kiezen van een kat.

  Eerste stap is vooralsnog: bezoekje van mijn wederhelft bij de specialist om eens precies uit te zoeken waaraan en in welke mate ze allergisch is. Fingers crossed? 🙁

 7. trits Says:

  Uch!

  Onze Joni is aan de leiband (jaja, Balinesen lenen zich heel gemakkelijk tot dergelijke activiteiten) opgetrokken en heeft voor zijn 5e levensjaar nooit ‘vrij’ buitengelopen. Alleen al uit angst dat een toevallige passant mijn grote trots netjes in de wagen zou laden. Het beest was en is dan ook hypersociaal (zeer goede vriend van iedereen, echt!) 😉 Overdag zat Joni eveneens alleen thuis. Maar mits voldoende aandacht van vechtende kids en ouders voor de poes op de schoot, was dat helemaal geen probleem. Bij deze 😉

  Het plonsbadje. Laat me zo zeggen: het doel heiligt de middelen. Voor die enkele keren per jaar dat je daar in het Belgenland kan inzitten, is dat zeker de moeite (vooral gezien het lage prijskaartje)! Anderzijds is een goed onderhoud wel aangewezen… Het beest is niet van mij, maar van de eigenlijke bezitters waar we toen mochten housezitten op katten en honden weet ik dat ze het ding eigenlijk zelden nog gebruiken. Misschien een beter alternatief dan een dure koe in je tuin?

  :dance:

 8. Trits Says:

  Heb overigens snel een fotootje in mijne layout gezwikt (ene zieke Joni en mijn andere poes) 😉 De echte ‘kat(ten) van huis’ dus. Gniffel.

  Overigens: lapjespoezen (Levy), zeer koppige beesten. Lief, maar help!

 9. Summer ghost Says:

  Pakt toch gewoon is nen hond! Ik denk dat uw dochtertje daarmee veel blijer zal zijn 😉

  Ik zie trouwens dat ge Before the devil knows you’re dead niet zo goed vond :eek:. Blasphemy!
  Vond dat toch een vrij goede film hoor, vooral dat einde en de Philip Seymore hoffman was wreed sterk.

 10. ilse Says:

  Wij hebben 2 britse korthaar poezen het zijn echt schatjes !!!!!
  Heel lief met de kinderen en zeer aanhankelijk.
  Echt het heeft een zacht en lief karakter gewoon perfecte poezen.

 11. syho Says:

  Ah poezen, ik wil er ook graag ééntje maar eerst moet er een deur aan onze slaapkamer komen want mijn lief wil geen beesten in bed (ik laat een gaatje voor een grapje hier) maar een kat is toch wel een kat zeker? Iedere kat verliest toch na een jaar zijn zotte streken? En een klein lief poesje in huis dat in de gordijnen klimt en je benen openkrabt…lief toch? :yes:

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »