Wake-Up Light

January 14th, 2009

Dat ik naarstig op zoek ben naar manieren om frisser wakker te worden, was de regelmatige bezoeker allicht niet ontgaan. Zo heb ik recent een Sleeptracker geprobeerd (en ondertussen alweer verkocht) en staat er momenteel een Revo Blik WiFi te blinken op mijn nachtkastje. Die Revo is wel fijn, maar veel draagt hij natuurlijk niet bij tot het frisser wakker worden, je wordt hoop en al wakker met wat exotische muziek.

Dus, op naar de volgende! Ditmaal – en door het lezen van een dolenthousiaste Tiekenei – maar voor de Philips Wake-Up Light gegaan. Ik zal u meteen even kort uitleggen waarom u ook snel nog zo’n Wake-Up Light moet gaan halen, mocht u überhaupt geïnteresseerd zijn. Philips heeft nl. een nieuw model uit (model 2008) en helaas schort er daar wat aan: ze zijn de spaarlamp-toer opgegaan. Nu, ik ben uiteraard “all for” eco-dingen, maar Philips vond het bijzonder lumineus (hebt ge hem? hebt ge hem??) om de spaarlamp vervolgens onvervangbaar te maken. Gevolg: na enkele jaren gaat die spaarlamp stuk en kunt ge gans uwe wekker weggooien. Te gek voor woorden natuurlijk! Tevens zou de spaarlamp in het nieuwe model ook een veel koeler licht uitstralen en zowaar nog minder op een zonsopgang lijken. En als u nog niet helemaal overtuigd bent: aangezien er een nieuw model is, gaan de “oude” modellen fiks in afslag! Zo heb ik het slagschip (de HF3462) op de kop getikt voor slechts (nouja, in vergelijking met de “winkelprijs” dan) 73€ !

Ik laat uiteraard weten wat ik er van vind… 😉

5 Responses to “Wake-Up Light”

 1. Sara Says:

  Môh, ik ga écht een percentje moeten vragen, hé. Ben benieuwd, ik word nog altijd gemakkelijker wakker dan zonder Wake-up Light en zou ‘m intussen niet meer kunnen missen. 🙂

 2. ES Says:

  Hey Hallo,

  Ik zou me nog 2 keer bedenken om de philips wake-up light te kopen.
  Ik vind hem niet mooi en het oog wil ook wat
  Na ff wat shoppen op internet kwam ik een andere tegen die in mijn ogen beter is, zo wie zo met veel meer mogelijkheden.
  Kijk maar op de website http://www.lichttherapiewinkel.nl
  Succes

 3. cloink Says:

  Hmm, maar jouw wekker kost wel 250€… Dat is een aardig verschil en dan dus liever een minder mooi model hoor… :yes:

 4. Jonas Says:

  Ik heb mezelf zo’n wekker gekocht waar ik zelf men lampen kan aan aansluiten. Nu licht de kamer op van 2 ikea lampen (jonisk) naast beide kanten van men bed. Het draagt zeker bij bij het wakker worden.

  ikea lamp: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90057799

 5. cloink Says:

  Ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in die wekker waarop je lampen aansluit? 🙂

  (want tussen ons gezegd en gezwegen, die Philips lamp is werkelijk niet om aan te zien, de designer daarvan mogen ze wat mij betreft terugbeamen naar de seventies…)

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: cliché, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »