De Rug

January 27th, 2009

Nee, niet de RijksUniversiteit Gent, maar wel mijne rug! ๐Ÿ™

Eind vorige week was het weer eens zover en het was eigenlijk nog nooit zo erg geweest: ik kon niet meer staan, gaan, zitten of liggen zonder felle pijn in de onderrug. Diagnose: de drie onderste wervels geblokkeerd en lustig wat zenuwen aan het knellen. Nu, zowat een week en wat spierontspanners en ontstekingsremmers later, gaat het weer wat, maar het is toch echt de druppel.

De kogel is bij deze door de kerk: een actieplan! We beginnen bij het meest onschuldige en meteen ook waarin ik het minst geloof. Maar gezien dat eerste, is dit dus de eerste stap: acupunctuur. Werkt dat niet langdurig (lees: ben ik er minstens een jaar van af), dan volgen epidurale infiltraties (zenuwen uitschakelen, toch al wat meer beangstigend) en als dat niet werkt, dan ga ik gelijk mijne copain Steven maar eens onder het mes. Want to be honest: ik ben die chronische pijnen enerzijds en acute aanvallen anderzijds best beu. Ik ben (net) 31 for f*cks sake! ๐Ÿ˜

5 Responses to “De Rug”

 1. Suiadan Says:

  Ik hoop vooral dat dit voor mij niet is wat nog moet komen. Ik ben 21 en heb al een keer of drie aan de spierontspanners en ontstekingsremmers gezeten voor m’n onderrug. Voorlopig nog niets al te ernstig, maar laat het geen voorbode zijn…

 2. cloink Says:

  Ik wil geen doemdenker zijn, maar zo is het bij mij ook begonnen. In het begin zijn de klachten relatief onschuldig en snel te verhelpen. Dus voor het te laat is: verzorg uw houding ten alle tijde en zorg voor een orthopedisch verantwoord bed! ๐Ÿ™

 3. steven Says:

  Na 2 operaties en het nodige edelmetaal gaat het beter maar toch nog regelmatig last .
  De slijtageslag is dus nog steeds aan de gang .
  Daarom vorige week even lang de kliniek gegaan voor 4 fassetinfiltraties .
  Ik kan u zeggen ‘niet om te lachen’ maar het helpt wel .
  Deze zijn goed voor 6 maanden en zoals het er uitziet gaat deze procedure een halfjaarlijke gebeurtenis zijn.
  Een mens moet er wat voor overhebben.

 4. Tijl Says:

  Al eens gedacht aan een chiropractor? En dan bedoel ik niet die kinesisten die een pruts cursus van 2 weken hebben gevolgd, maar diegenen met een master diploma. Dat zijn diegenen die mij daarmee geholpen hebben en ik heb nu bijna geen last meer

 5. Knijntje Says:

  Beikes, veel sterkte. Ik zit nog in de fase dat ik het met spierontspanners, pijnstillers en weinig doen (ook niet altijd eenvoudig) onder controle kan houden… Ik hoop dat dit zo blijft, nu toch al bijna een jaar ‘stabiel’. Af en toe veel, af en toe minder last.
  Beroepsmisvorminggewijs ben ik niet zo een voorstander van epidurale filtraties noch operatie (acupunctuur zwijg ik over, als het helpt, moet ik mijn mening herzien :-)), maar als je niet verder kunt, moet het natuurlijk wel.
  Good luck !

Leave a Reply


Films die ik recent bekeken heb:

 • Day of the Dead 2.5/5

  2008-09-05 13:00
  * * +

  Hmm, Mena Suvari als stoere militair in een zombie-film? Dat lukt niet zo aardig al blijft het wel "my kind of movie".

  0.3
 • Carver 1.5/5

  2008-09-04 13:00
  * +

  Low-budget horror kan goed zijn, maar deze is dat dus niet: clichรฉ, slecht acteerwerk en een wel erg typische slasher.

  0.3
 • Captivity 3/5

  2008-09-03 13:00
  * * *

  Als horror-fanaat krijgt deze film allicht een puntje teveel, maar hij was een redelijke poging. Beetje te veel naar Saw gekeken, maar ok...

  0.3
 • Below 4/5

  2008-09-02 12:30
  * * * *

  Onverwachts een film die je niet loslaat en dus ook geen minuut verveelt. Meeslepend verhaaltje over een geest (?) op een onderzeeboot tijdens WO II.

  0.3
 • Before the Devil Knows You're Dead 3/5

  2008-09-01 13:00
  * * *

  In ware Memento-stijl wordt een redelijk flauw verhaaltje verteld. De punten krijgt hij omwille van de flair, maar dus zeker geen topper.

  0.3

Movie ratings archive »